Αρχική σελίδαΒιβλιοθήκηΙστορικό ΑρχείοΟι ΣυλλογέςΣυνέδριαΔιαλέξειςΕκδόσειςe-BooksΠροσωπικόΧορηγοίΕπικοινωνίαΝέα - Ανακοινώσεις  in English
 

ΣΧΟΛΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Εξετάσεις Πιστοποιήσεις Γλωσσομάθειας


 

Ξένα ΠανεπιστήμιαΑΣΕΠ

 


 
       
   

 

 

Το ΙΜΧΑ λειτουργεί ως Εξεταστικό Κέντρο Αναγνωρισμένων Διπλωμάτων Γλωσσομάθειας στο εξωτερικό από το 2002 (για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον επάνω σύνδεσμο "Ξένα Πανεπιστήμια").

Από τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τον Νόμο 4610/2019 άρθ.248, παρ. 6 (ΦΕΚ 70/τεύχος Α/7-5-2019), τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας που χορηγεί το ΙΜΧΑ κατόπιν εξετάσεων, αναγνωρίζονται από το ΑΣΕΠ (για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε τον επάνω σύνδεσμο "ΑΣΕΠ").

 

Τα επίπεδα πιστοποίησης ορίζονται σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ) ως ακολούθως: Α1 (στοιχειώδης γνώση), Α2 (Βασική γνώση), Β1 (μέτρια γνώση, Β2 (Καλή γνώση), Γ1 (πολύ καλή γνώση) και Γ2 (άριστη γνώση)

Οι υποψήφιοι συμμετέχουν σε αξιολόγηση της ικανότητας κατανόησης γραπτού και προφορικού λόγου (προσληπτικές δεξιότητες) και την παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου (παραγωγικές δεξιότητες).

 

Οδηγίες εγγραφής:

 

Oι υποψήφιοι προκειμένου να καταχωρηθούν επισήμως στις λίστες των συμμετεχόντων, θα πρέπει  να προσκομίζουν ή να αποστέλουν (είτε ταχυδρομικώς είτε ηλεκτρονικά στο e-mail της Γραμματείας της Σχολής, sbg@imxa.gr):

  1. Την αίτηση εγγραφής για τις εξετάσεις πιστοποίησης (η αίτηση βρίσκεται στον σύδεσμο δίπλα)

  2. Το αποδεικτικό πληρωμής για τη συμμετοχή στις εξετάσεις. Τα εξέταστρα καταβάλλονται στην Εθνική Τράπεζα. Στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράφεται η λέξη ΕΞΕΤΑΣTΡΑ και το όνομα του υποψηφίου. Σε περίπτωση που η κατάθεση γίνει με έμβασμα μέσω άλλης τράπεζας, τότε προκύπτει επιβάρυνση προμήθειας και για τις δύο πλευρές. Αυτή η επιβάρυνση θα αναλαμβάνεται στο σύνολό της από τον εντολέα-καταθέτη.

 

 

 

 


ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΚΑΙ ΚΑΤΑ 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

  


Σχολή

Πιστοποιήσεις

Δραστηριότητες

Εκδόσεις

Σύλλογος


Αλβανικά

Αραβικά

Βουλγαρικά

Ελληνικά

Πολωνικά

Ρουμανικά

Ρωσικά

Σερβικά

Τουρκικά

Τσέχικα

Κινέζικα


Αίτηση εξετάσεων

 πιστοποίησης

e - Αίτηση